Sveže voće

Jabuka - Ajdared

Popularna sorta, krupnog ploda, prijatnog slatko-kiselkastog ukusa. Odlično podnosi dugotrajno čuvanje, što je i razlog njene rasprostranjenosti.

Jabuka - Greni Smit

Verovatno najpoznatija sorta, krupnog ploda, kiselkastog, osvežavajućeg, ukusa. Podnosi dugotrajno čuvanje, te je pogodna i za dug transport.

Jabuka - Zlatni delišes

Jabuka slatka kao med, idealna da se koristi kao dezertna. Gaji se uglavnom u južnim krajevima sa blagom klimom, u koje spada i Srbija.

Jabuka - Crveni delišes

Prepoznatljiva jabuka, konusnog oblika, crvene boje i veoma prijatnog slatkog ukusa, na bazi koje su nastale mnoge danas popularne sorte.

Breskva

Sočna, slatka, i bogata vitaminima i mineralina. Krupni, zdravi plodovi se koriste sveži, a ostali u proizvodnji sokova, čak i u kozmetičkoj industriji.

Nektarina

Kaoi najbliža „rođaka“ breskva, bogata je vitaminima i mineralima. Zbog niske kaloričnosti idealna pri dijetama, i kao osvežavajuća poslastica leti.

Kajsija

Odličan izvor vitamina A, i ukusna letnja poslastica. Sem toga, popularna je i kao sušena, a takođe i prerađena u sok, džem ili rakiju.

Kruška

Sa pravom nazvana „darom bogova“, kako zbog hranljivih, tako i za zdravlje korisnih sastojaka. Koristi se sveža, za sokove, kaše, a takođe i rakije.

Šljiva

Najrasprostranjenije voće u Srbiji, koristi se sveža i za proizvodnju džemova, kompota i naravno rakije. Popularna i kao sušena, i zamrznuta.

Trešnja

Drevna biljka, rasprostranjena u Srbiji. Slatka, sočna i zdrava, u proleće nezamenjiva kao sveža, a tokom godine prerađena.

Zamrznuto / Sušeno voće

Malina zamrznuta - Rolend, Bruh, Griz

Takozvana „kraljica“ srpske poljoprivrede. Jedan od najzdravijih proizvoda, koji je u zamrznutom obliku moguće naći u svim delovima sveta.

Kupina zamrznuta

Ukusno i zdravo voće, podjednako dobro kao sveže i za preradu. Zamrznuta se koristi u konditorskoj industriji, u proizvodnji sokova, džemova, a i vina.

Višnja zamrznuta b/k

Popularna vrsta voća, kako u svežem, tako i zamrznutom stanju. U zamrznutom stanju se koristi i za izradu sokova, džemova, kompota...

Jagoda zamrznuta

Kao i trešnja, vesnik leta, slatka, ukusna i zdrava, nezaobilazni je deo trpeza krajem proleća. Osim sveže, zamrzava se, prerađuje u sokove, džemove...

Borovnica zamrznuta

Jedan od najjačih prirodnih antioksidansa, a ujedno povoljno utiče i na vid. Koristi se sveža, i zamrznuta, ali i za pripremu sokova i džemova.

Suva šljiva s/k b/k

Najrasprostranjenije voće u Srbiji, koristi se sveža i za proizvodnju džemova, kompota i naravno rakije. Popularna i kao sušena, i zamrznuta.

Sveže povrće

Šargarepa

Odličan izvor vitamina A, i mnogih drugih hranljivih materija. Nezaobilazni je sastojak supa i mnogih jela, ali i sveža. Čuva se i koristi tokom cele godine.

Cvekla

Smatra se najlekovitijom vrstom povrća, bogata mnogim, čak i retkim vrstama vitamina i minerala, a i nezaobilaznim sastojkom mnogih jela.

Kupus

Prava riznica vitamina i minerala, koji se osim kao ukusna salata i zimnica, koristi i kao lek za mnoge zdravstvene probleme bilo da je svež ili kiseo.

Crni luk

Sastojak skoro svakog jela, poznat i po antibakterijskim svostvima, velikom količinom minerala. Dugo održava svežinu i dostupan je cele godine.

Krompir

Savršen prilog svim jelima, može biti i zamena za hleb. Kuvan ili pečen, izvor minerala i vitamina. Dugo se čuva kao svež tokom cele godine.

Paradajz

Moćni antioksidans, jedan od najukusnijih i najzdravijih sastojaka u svim svetskim kuhinjama, bilo svež, kuvan, sušen ili prerađen u kečap ili sos.

Paprika

Prava riznica vitamina, pre svega vitamina C i mnogih minerala. Podjednako ukusna i zdrava kao sveža, sušena, pečena ili kao jedan od sastojaka jela.

Krastavac

Neizostavni u salatama, odličan kozmetički preparat. Bogat vitaminima i mineralima, koristi se u svim delovima sveta svež i konzerviran.

Tikvice

Niskokalorično, ali i veoma bogato vitaminima i mineralima povrće, sastavni je deo letnje kuhinje. Koristi se za salate i pripremu ukusnih jela sa mesom.

Global Berry Congress Amsterdam

Delegecija Heartberry-ja je učestvovala na sajmu Global Berry kongresu u Amsterdamu, u aprilu 2014.godine.

Više od 360 delegata iz 30 zemalja je prisustvovalo najvećem svetskom događaju vezanom za bobičasto i jagodasto voće.

Sajam je bio prilika da se iz prve ruke saznaju najnovije tendencije u proizvodnji, kreiranju novih sorti, kao i da se ostvare kontakti sa najuglednijim kompanijama iz ove oblasti.

Kao redovni učesnik ovakvih skupova Heartberry je uvek na izvoru novih znanja i informacija, koje smo spremni da podelimo sa našim partnerima i implementiramo u proizvodnju radi konstantnog unapređenja kvaliteta